Wellness za razstrupljanje telesa in uma

Главная страница » Novice » Wellness za razstrupljanje telesa in uma

Wellness za razstrupljanje telesa in uma

Se zbudim. Oblečem in uredim za v službo. Pojem hitro zajtrk in popijem kavo. V službi 8 – 10 ur. Vmes krajši odmor in kosilo. Kar ostane od dneva, posvetim partnerju, družini in urejanju obveznosti. Konec dneva in spanec.

Vsak dan znova in znova. Kaj se v tem času dogaja s telesom? To vprašanje postane aktualno šele ob težavah kot so bolečine, slaba prebava, glavoboli, bolezen, ki se pojavijo, ko telo ne zmore več pritiska. Jim Rohn je lepo povedal: »Poskrbi za svoje telo. Je edino mesto, kjer živiš.«. Pomislite, koliko procesov vsako sekundo opravlja naše telo. Tako zavednih kot tudi nezavednih. Naš um sodeluje na obeh nivojih in če pomislite koliko časa v dnevu posvečate samo in izključno zavednim procesom, je posledično neravnovesje v delovanju nezavednih procesov logično.

Wellness nad oblaki ponuja prostore in storitve za krepitev dobrega počutja in zdravja

V Wellnessu nad oblaki hotela Golte vam nudimo okolje in storitve, ki vas spodbujajo k čuječnosti – treningu umirjanja uma in s tem k zavednem »čiščenju« procesov v telesu. Povezava uma in fizičnega telesa je bistvenega pomena za ohranjanje dobrega počutja in s tem tudi zdravja. Z vstopom v Wellness nad oblaki boste pustili mobitele in virtualni svet v garderobi, zavestno začeli umirjati misli in trenirati čuječnost v vseh prostorih za počitek ter tudi med savnanjem. Postopek savnanja boste izvajali po svetovnih priporočilih, da bodo vplivi na fizično telo blagodejni in spodbujajoči za vzpostavljanje ravnovesja nezavednih procesov.

Že sam vstop v Wellness nad oblaki je čudovit.

Kaj se dogaja s telesom med savnanjem?

Topla faza spodbudi simpatični del centralnega živčevja, kar vpliva na povišanje srčnega utripa, spodbuja krvni pretok in celično presnovo.
  • Pregrevanje kože
  • Prenos večje količine krvi iz notranjosti telesa v območje kože
  • Povišanje hitrosti pretoka krvi
  • Povečanje prekrvavitve dihal
  • Širjenje kožnih žil
  • Povišana izguba tekočine zaradi znojenja
  • Sproščanje skeletnih mišic in dihalnih mišic
  • Psihična sprostitev, izboljšanje splošnega počutja
Hladna faza spodbudi parasimpatični del centralnega živčevja, ki spodbudi telo k umiritvi in regeneraciji. Telesne funkcije se umirijo in začutimo potrebo po počitku.

Na voljo so vam parna, finska, bio in infra rdeča savna. Ne pozabite tudi na vodna doživetja!
Ob vseh teh spremembah skušamo misli umirjati in svojo pozornost prenesti na fizično telo. Opazujemo občutke, ki se prebujajo po telesu in jih mirno in sproščeno sprejmemo. Na ta način se aktivno razvija ponovna povezava uma in telesa in s tem izboljšano počutje, močnejša samozavest in krepkejše telo.
Toplo dobrodošli nad oblaki! Obiščite tudi našo spletno stran wellness centra.
Maja Kokalj
vodja Wellnessa nad oblaki
01 839 62 50, wellness@golte.si
2018-03-19T09:29:16+00:00 17.03.2018|Novice|